Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Natuur algemeen (58)

ANWB bloemengids

geen plaatje   Deze gids is er één in de reeks natuurgidsen van de ANWB en gaat over ongeveer 880 bloeiende planten. Er is gekozen voor een simpele manier om de naam te vinden: ingedeeld naar bloemkleur (rood, wit, blauw, geel en groen/bruin) en daarna kijken naar de bloembouw (losse, of vergroeide bloembladen en symmetrie). Het is dus een blader- en zoekmethode gericht op gebruik door de geïnteresseerde hobbyist. Bij elke soort staan diverse gegevens: kenmerken, biotopen, wetenswaardigheden (o.a. historie en homeopathie) en een duidelijke kleurenafbeelding, samen met de Nederlandse naam (enkele fouten) en de wetenschappelijke aanduiding (geen enkele misser). De oorspronkelijke uitgave is bedoeld voor Duitsland. Daarom staat vermeld als een soort niet in Nederland voorkomt (95 in totaal; 2x niet correct). Termen worden uitgelegd via afbeeldingen. Volledig soortenregister. Voor bomen bestaat een beter overzicht in deze reeks. Bij het onderdeel grassen (een beperkt geheel) worden (ten onrechte) ook biezen (Juncus) en zegges (Carex) ondergebracht. Een bruikbare gids voor Midden-Europa, aanbevolen om het gebruiksgemak en de behoorlijke volledigheid voor planten met gekleurde bloemen. Kleine druk..
Wilde planten, bomen en struiken herkennen op bloemkleur

Een handige veldgids waarmee je ruim 870 bloeiende planten kunt herkennen aan hun blad en bloemen, geordend op kleur.Met meer dan 2000 natuurgetrouwe tekeningen, die alle details van planten en hun bloemen helder in beeld brengen. Behalve vaste planten, staan in deze gids ook de meest voorkomende bloeiende bomen, struiken en grassen. Handige extra’s zijn de uitleg in woord en beeld van vaktermen, en een overzicht van de belangrijkste giftige planten die je kunt aantreffen.Een echte kwaliteitsgids!
Auteur: Margot Spohn Marianne Golte-Bechtle
Co-auteur: Roland Spohn

Voorraad 2 ex

Prijs: 35,00